HTML

Olyan hülyék az emberek

Egy Öltönyös Rabszolga nyomora a nagyvilágban. Global Citizen, vagy mi.

Friss topikok

  • F.M.J.: @HoIsDe: A nők becsbentartása társadalomfejlődési eredmény, de ennek is van természetes eredete. S... (2018.02.11. 13:12) Az áldozatok közt 3 csecsemő és 12,5 nő is volt
  • Eltévelyedés: @Szubrina: Mondjuk, ezt meg tudom érteni. Nem is tudom miben reménykedik az ilyen. Az elmúlt 100 p... (2016.05.02. 04:14) A Social Safari iskolapéldája
  • Szubrina: Igazából még ebben a blogodban sem néztem szét, de ez tetszik...jót mosolyogtam, ahogy élvezed a v... (2016.04.29. 22:22) Ess eső Ess!
  • Szaktanár: @Eltévelyedés: feltételezem, h angolul dolgozol - északon az lehet, h nem lenne elég, legalábbis i... (2015.09.03. 15:52) Ismét új vizek felé
  • Eltévelyedés: Ez komoly, ennél közelebbit privát levélben szívesen mondok. (2014.02.04. 00:02) Californication

Ismét új vizek felé

2015.06.29. 21:42 Eltévelyedés

Ú, már egy éve nem írtam? Na mindegy, ez ilyen. Lassan megint érik az országváltás gondolata, jön a változás szele, nekem meg ki kell adnom magamból. Jó hely ez a California, csak valahogy mégsem. Papíron tökéletes, csak ha itt vagy, akkor jösz rá dolgokra.

Persze ez nem igaz, az elméletem szerint bármi, akár Rwanda is jó hely lehet, csak megfelelő anyagi lehetőségek kellenek hozzá. Ez az összeg mindenhol más és más, Rwandában nagyon sokba kerül a saját ranch, kis magánhadsereggel, és a jó orvos sem ingyen van. Nos, Azt hiszem Californiában is ez a helyzet, csak itt nem magánahdseregre, hanem lakásra költesz eszement összegeket. Csak a miheztartás végett, már kiköltöztünk San Franciscoból, miután 15%-ot akartak emelni az múgy sem olcsó lakbéren, átraktuk a székhelyünket a Silicon Valley közepére, ahol már boldogan fizetjük ki, a "csak" 3300 dollár plusz rezsit. Mert ez olcsó.

Maradjunk még továbbra is picit a lakbérnél. 3300? Ugyanmár, ennél olcsóbban is lehet bérelni, 2900-3000 pénzért már lehet ugyanekkora lakást bérelni. Csakhogy, az a gettó legmélyén van, ahol drogbáró a szomszédod, a lakás egy málló, hangszigetelés nélküli valami, ami valószínűleg egy autópálya mellett van, és az ablakra is rácsot kell tenned. Otthon valahogy nem 10% különbség van a medencés portaszolgálatos komplexum és a Magdolna utca között.

Na, de a lényeg, országváltás. Egész konkrétan Dubai a cél, és már várom, hogy elmagyarázd, hogy jajj oda ne, mert araboknál nehéz az élet, meg mind terrorista, meg miért pont a sivatag közepére, mert Párizs/Róma/Bréma mennyivel jobb lenne. Nos, én igazán nyitott vagyok, tudsz javasolni valamit Dubai helyett?
A következőkre vágyom:

1. Legyen közel otthonhoz. Ne kelljen 2 napig jetlaggel szívni, és egy hétvégére is haza lehessen ugrani, 200-300 dollárból.
2. Minimum 25 nap szabadság. Több lehet, kevesebb nem.
3. Ne legyen kisebb a fizum a jelenleginél (=Ne legyen kevesebb a hó végi megtakarításom. Lakhatás, adók, szelet pizza ára, ezt mind számítsuk bele. Igen, Dubaiban NINCS jövedelemadó. Ez például kimondottan tetszik. De igazából nem érdekel, ha 50% adó van, csak legyen kétszerennyi a bruttóm akkor.)
4. Legyen menő az orvosi ellátás. Igen, Dubaiban az.
5. Igazából melegre vágyok. Ahol most vagyok az nem az. San Francisco-ban egész évben 10-20 fok van, a 25 az már kánikula és nem tart tovább 1-2 napnál. A szél mindig fúj. Igen, Californiáról nekem is pálmafák, homokos tengerpart, bikinis csajok jutnak eszembe... persze, 800 kilóméterrel délebbre, Los Angeles, San Diego, ott ezek vannak. Itt nem. Itt csak

Halál van csak és vér és fájdalom
és senki senkit nem kímél.

 emirates.jpg

 

3 komment

Címkék: amerika utazás karrier

A bejegyzés trackback címe:

https://gumimacik.blog.hu/api/trackback/id/tr377584022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaktanár 2015.08.10. 14:36:59

"Legyen közel otthonhoz. Ne kelljen 2 napig jetlaggel szívni, és egy hétvégére is haza lehessen ugrani, 200-300 dollárból."

miért, Kalifornia közel van?:) sztem az a hely, ahol a repjegy 2-300 dollárnyi, inkább Európában van, mint Amerikában, vagy Ázsiában.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2015.08.15. 06:53:40

@Szaktanár: Ezért Dubai. 5.5 óra a repülőút. Wizzair, 2-300 dollár, közvetlen járat. Ez még egy hétvégi hazaruccanásra is vállalható.
Sajnos Európa több helyen nem teljesíti a kritériumokat. Délen jó idő van, csak alig fizetnek.
Északon jól fizetnek, de hideg van. Oké, Északon minden más jó, szóval ha valaki követeli, hogy Svédországba menjek, átgondolom, erősen.

Szaktanár 2015.09.03. 15:52:23

@Eltévelyedés: feltételezem, h angolul dolgozol - északon az lehet, h nem lenne elég, legalábbis itt Dániában csak akkor, ha hiányszakmában van speciális tudásod. a svédeknél nem tudom mi a helyzet, de ezt azért tedd bele a mérlegbe.
süti beállítások módosítása