HTML

Olyan hülyék az emberek

Egy Öltönyös Rabszolga nyomora a nagyvilágban. Global Citizen, vagy mi.

Friss topikok

  • F.M.J.: @HoIsDe: A nők becsbentartása társadalomfejlődési eredmény, de ennek is van természetes eredete. S... (2018.02.11. 13:12) Az áldozatok közt 3 csecsemő és 12,5 nő is volt
  • Eltévelyedés: @Szubrina: Mondjuk, ezt meg tudom érteni. Nem is tudom miben reménykedik az ilyen. Az elmúlt 100 p... (2016.05.02. 04:14) A Social Safari iskolapéldája
  • Szubrina: Igazából még ebben a blogodban sem néztem szét, de ez tetszik...jót mosolyogtam, ahogy élvezed a v... (2016.04.29. 22:22) Ess eső Ess!
  • Szaktanár: @Eltévelyedés: feltételezem, h angolul dolgozol - északon az lehet, h nem lenne elég, legalábbis i... (2015.09.03. 15:52) Ismét új vizek felé
  • Eltévelyedés: Ez komoly, ennél közelebbit privát levélben szívesen mondok. (2014.02.04. 00:02) Californication

Megöl a várakozás

2015.11.04. 20:47 Eltévelyedés

Szeret? Nem szeret? Akarnak? Nem akarnak? Most mi a fene van? Miért tolják mindig a határidőt? Direkt játszanak velem? Megy valami a háttérben?

3 és fél hete megy ez a várakozás. Még meg kell hallgatni a következő két jelöltet. Egy hetet csúszunk, mert a másik jelölt nem ért rá interjúra. Oké, még egy nap, megvolt minden interjú. Most már csak tanácskoznak a nagy managerek, hogy melyik jelöltet vegyék fel.

Mindeközben néha beszélek a fejvadásszal, nyugtat, hogy no para, még minding prime candidate vagyok. 

Vasárnap éjjel, ír egy levelet, csatolmánnyal, fejléces word dokument, ami Verbal Offer Checklist névre hallgat. Személyes adatok, mégegyszer a jelenlegi és elvárt fizetésem. Megkonzultáljuk, és továbbítja a HR-nek. Mondjuk, azon kicsit fennakadt a szemem, hogy a jelenlegi fizura bizonyítékot is kérnek, állítólag ez Ázsiában megszokott dolog - node... azért mégiscsak, európai szemmel ez brutálisan a pénztárcában való turkálásnak minősül. Oké, nem probléma, meg tudom mutatni az adóbevallást és akkor jó lesz, minden stimmel. Részletkérdés, mert előbb küldjenek már egy ajánlatot!

Pár nap kontakt nélkül, és mindig előjönnek a kételyek. Amikor először felhívtak, úgy tűnt, hogy tegnapra kell valaki, milyen gyorsan tudok odaérni, ez volt a fő problémájuk. Most meg látszólag húzzák azidőt, nem történik semmi. Vagy mégis? Egyezkednek valaki mással, amig második jelöltként tartanak? Tényleg csak a lassú corporate gépezet a hibás?

Ezalatt persze, már 4-5 hete várakozó állásban van az életünk. Vegyünk-e még tartós tejet? Kezdjem-e eladni a cuccaimat? Közeleg egy ezer dolláros javítás a második kocsinknak, invesztáljunk, vagy adjuk el a vérbe? Mennyire toljam a sárkányrepülős projektemet? Kezdjek felkészülni a vizsgára? Mekkora erőbedobással dolgozzak melóban? Érdekeljen a féléves értékelő? Invesztáljak energiát új emberek megismerésébe? Vegyek repjegyet nyaralásra?

patience.jpeg

Szólj hozzá!

Címkék: költözés karrier filozófia munkakeresés silicon valley Hong Kong California San Francisco

A bejegyzés trackback címe:

https://gumimacik.blog.hu/api/trackback/id/tr228051096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása