HTML

Olyan hülyék az emberek

Egy Öltönyös Rabszolga nyomora a nagyvilágban. Global Citizen, vagy mi.

Friss topikok

  • F.M.J.: @HoIsDe: A nők becsbentartása társadalomfejlődési eredmény, de ennek is van természetes eredete. S... (2018.02.11. 13:12) Az áldozatok közt 3 csecsemő és 12,5 nő is volt
  • Eltévelyedés: @Szubrina: Mondjuk, ezt meg tudom érteni. Nem is tudom miben reménykedik az ilyen. Az elmúlt 100 p... (2016.05.02. 04:14) A Social Safari iskolapéldája
  • Szubrina: Igazából még ebben a blogodban sem néztem szét, de ez tetszik...jót mosolyogtam, ahogy élvezed a v... (2016.04.29. 22:22) Ess eső Ess!
  • Szaktanár: @Eltévelyedés: feltételezem, h angolul dolgozol - északon az lehet, h nem lenne elég, legalábbis i... (2015.09.03. 15:52) Ismét új vizek felé
  • Eltévelyedés: Ez komoly, ennél közelebbit privát levélben szívesen mondok. (2014.02.04. 00:02) Californication

Puskázás, retrospektív gondolatok

2012.10.17. 14:55 Eltévelyedés

Nem azért puskáztam át magam az egyetmen, mert azt menőnek gondolom. Egyrészt kihívás volt, sokkal nagyobb, mint a tananyag, másrészt visszautasítom az olyan tananyagok bemagolását, ami már 10 éve is elavult tudás volt.

Ha az egyetemek nem akarják, hogy puskázzunk, akkor:


1. Akadályozzák meg. A tanár ne népszabit olvasson ZH alatt.

2. Lebukás esetén nem ejnyebejnye, meg jajjtanárúr necsináljamár, meg majd akkor jösz pótZH-zni. Valamelyik skandi országban két éves egyetemi eltiltás jár érte. Na _AZ_ visszatartó erő.

3. Legyen releváns a tananyag. Kereskedelemszervezés címen ne kelljen már legfrisebb technológiaként megtanulnom, hogy a konzervek manuális árcimkézésekor mire kell figyelni, mert leszarom. Kb 20 éve nem láttam árazópisztoly használatot elmaradt kisABC-n kívül. Mára már mindenki vonalkódos rendszert használ. Na _AZT_ viszont érdemes lett volna megtanulni, sőt, hasznos lett volna a gyarkolatban is bemutatni.

4. Ne tessék már lustának lenni és ne az 1993-ban fénymásolt megsárgult írógéppel pötyögött ZH kérdéseket tesék kiadni, mert 1. ahogy fentebb, ez a tudásanyag már elavult, töriórán a helye, másrészt bizony beszélünk felsőbbévesekkel, és ők odaadták már a kérdéseket. És én is odaadtam a következő évfolyamnak.

5. Tessék olyan vizsgakérdéseket kiagyalni, ami nem kipuskázható. Nem biztos, hogy a tudás legjobb bizonyítéka, ha képes vagyok visszaböfögni a tankönyv adott fejezetét. Megjegyezni és megérteni közt hatalmas tátongó szakadék van. Az alkalmazásról nem is beszélnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gumimacik.blog.hu/api/trackback/id/tr814854308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.