HTML

Olyan hülyék az emberek

Egy Öltönyös Rabszolga nyomora a nagyvilágban. Global Citizen, vagy mi.

Friss topikok

  • F.M.J.: @HoIsDe: A nők becsbentartása társadalomfejlődési eredmény, de ennek is van természetes eredete. S... (2018.02.11. 13:12) Az áldozatok közt 3 csecsemő és 12,5 nő is volt
  • Eltévelyedés: @Szubrina: Mondjuk, ezt meg tudom érteni. Nem is tudom miben reménykedik az ilyen. Az elmúlt 100 p... (2016.05.02. 04:14) A Social Safari iskolapéldája
  • Szubrina: Igazából még ebben a blogodban sem néztem szét, de ez tetszik...jót mosolyogtam, ahogy élvezed a v... (2016.04.29. 22:22) Ess eső Ess!
  • Szaktanár: @Eltévelyedés: feltételezem, h angolul dolgozol - északon az lehet, h nem lenne elég, legalábbis i... (2015.09.03. 15:52) Ismét új vizek felé
  • Eltévelyedés: Ez komoly, ennél közelebbit privát levélben szívesen mondok. (2014.02.04. 00:02) Californication

Karácsony előtt, 5 fokban kabriót eladni? Szerinted?

2016.02.16. 07:00 Eltévelyedés

Vérzik a szivem, de 3 héttel karácsony előtt, hidegben, 3 hetes határidővel egy tizenpárezer dolláros, manuális váltós kabriót eladni csak komoly bukóval lehet. Tudom, karácsony van, de az átlag amerikai akkoris csóró, nincs 17000 dollár a számláján, amit csakúgy kidobhat egy kocsira. Kell a hitel, igényelni időbe telik, meg majd januárban (persze). Hidegben amúgysem vágysz kabrióra.

Kelly Book Value, a nemzeti adatbázis azt irja, 17600-at ér. Ennek eléggé megörültem, hiszen egy éve 18.5-ért vettem, és egy 2-3 éves autónál ennyi értékcsökkenés belefér, simán. Jó fej leszek, 16-ért odaadom, csak vigye valaki de gyorsan!

Kollega bejelentkezik, hogy tetszene neki, mondjak egy árat és megegyezünk. Tudom, hogy nincs pénze, de hiteget, mondja hogy elviszi majd, persze hogy! Kerül, nem akar kijönni a parkolóba körbevizelni, majd szóljak mennyiért van jelentkező, rá fog igérni! Persze, hogy nem, amikor már éreztem, hogy a 16 sosem jön össze érte, már én mondtam, hogy mondjon egy árat, de hát neem, majd szóljak mielőtt eladom... Most újította fel az öreg autóját (úgy 15-20-ért), van család, nincs túlfizetve, rossz kombó ez igy kollega! Persze hogy ingyen akarta, részletre, most nincs ennyi.

 A kereskedő hiénák 10 ezeret kínálgattak, úgyhogy... vártam a jelentkezőket, akik nem tolongtak. Jött egy trükkös magánhiéna, aki a találkozóra egy kétszer ennyit érő Mercivel érkezett, hétvégi kocsinak kell jön a duma, de ahogy vizsgálja az autót, már érzem, hogy kereskedő. Tetszik neki, végül benyögi, 8 ezeret ad érte.

Vannak a fantom vevők. Telefonon érdeklődik, kulturált, érthető, egyenesen beszél. Tetszik neki, kell neki, biztosít róla, hogy ritka darab, jön érte. Még ma, munka után. Ugye sejted, hogy soha többet nem telefonált? Egy SMS-re válaszol még este hatkor, hogy köszi, de vett egy másikat. Persze. 4 óra alatt hirtelen a látókörébe került egy hasonló, elment zsebében a pénzzel és ezt meg se nézte, mert az annyira tuti ajánlat volt. Perszehogy.

Végül, amikor már készültem a "we buy your car for cash" cégekhez, a lehúzós hiénákhoz, akik online becslés alapján 12.5-et adnak érte, befutott az érdeklődő. Jön érte, elviszi persze. Visszahív. Alkudozik. Megegyezünk végül 13.5-ben. Eljön érte a feleségével, ilyen 50 fölötti párocska Lexus SUV-al. Csávónak csorog a nyála a kocsira, neki lesz a játékszer, felesége pedig nyilván nem akarja. Úgy ugrik rá minden kis apró 10 forintos hibára, hogy nézzed apjuk, ez így szörnyű, ez úgy rossz, ez miért ilyen kopott? Szerintem hagyjuk itt, nem is kell neked ez a kocsi, vigyél el inkább Mexikóba nyaralni. Szerencsére csávót ez nem érdekli, KELL neki a kocsi. Én meg már ott vagyok, hogy vigye, nem érdekel. Rövid tesztút után a csávó vágja, hogy aranyat talált, felesége csak károg, de egy centet sincs pofája alkudni, 13.5-ért én is megvenném

resize_of_20141012_133701.jpg

20141112_132913.jpg

A Mustang mellett volt még egy gazdaságos kisautó is, Honda Civic, 2001, 200 ezer mérfölddel, kívül ütött kopott, cserébe belül sem megkímélt, lóg a tetőkárpit is. Azt gondolná az ember, hogy olcsó kisautót könnyű eladni, Amerikában a 37 mpg hihetetlen fogyasztásnak minősül (Mustang 22), biztosítása nem egy horror, vigyázni nem kell rá, üzembiztos, szinte termeli a benzint, sok embernek kéne. Sajnos akinek viszont ilyen kocsi kell, annak annyira nincs pénze benzinre, hogy el se bír jönni érte. Nem csörög a telefon, illetve de, elhozhatja-e féláron. Nem. Az a kevés, aki eljön, ketten is megrettentek, hogy mi ez a furcsa zörgés a motorból? Mi lenne, 200 ezer mérföld nem múlik el nyomtalanul. Én hiszek a szerelőmnek, aki szerint ez teljesen rendben van, amióta megvan ilyen a hangja, üzembiztos.

1! nappal indulás előtt feltűnik egy Mexikói srác a haverjával, jönnek kipróbálják a gépet, kéne. Már vagy 5 perce megy a tesztvezetés, minden karcot végignéz, kérdezi az autó előéletét, hallgatja a zörejeket, amikor megkérdezi, hogy ne haragudjak már, de nem ismerjük mi egymást? És ekkor leesik... Tőle vettem a kocsit úgy 8 hónapja. Innentől kezdve vége a tesztvezetésnek, menjünk haza, intézzük el a papírokat, KELL neki a kocsi. Ismeri, a családjában van újkorától, így nem fél semmi zörejtől, tudja, hogy rendben van! Ésssss ez is elment!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: költözés amerika utazás honda autó adásvétel mustang civic eladás cabrio hiéna autónepper Hong Kong San Francisco

A bejegyzés trackback címe:

https://gumimacik.blog.hu/api/trackback/id/tr138394802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása